In Memoriam Agnes Buijten-Leusen

Agnes overleed donderdag 7 juli jl. op 79 jarige leeftijd in Huize de Compagnie te Ede, alwaar zij sinds februari van dit jaar verbleef. In dit zorgcentrum werd zij liefdevol opgevangen. Na een moeilijke tijd met verschillende operaties en revalidatie vond zij daar haar draai en knapte zij goed op met haar familie dicht bij haar. Al vele jaren kampte Agnes met gezondheidsproblemen. Doch als sterke vrouw stond zij haar mannetje. In april van dit jaar ging haar toestand echter hard achteruit. Op donderdag 7 juli jl. overleed zij zacht en vredig omringd door haar familie.

Sinds 1992 was Agnes lid van de Nederlandse Vrouwenclub Lyceumclub Amsterdam. Zij was zeer actief binnen de Amsterdamse club, zo vervulde zij het penningmeesterschap van 1998-2005. In 1999 trad zij toe tot het bestuur van de Stichting Fonds Nederlandse Vrouwenclub. Dit duurde voort tot 2015. Agnes was daarnaast dol op reizen. Dat viel goed te combineren met de Internationale Lyceumclub! In de periode 2007-2013 combineerde zij haar beide favoriete bezigheden door de functie van International Treasurer in het IALC bestuur op zich te nemen.

BCI Groningen

Nederland had het voorrecht in die periode het dagelijks bestuur te mogen leveren. Agnes voerde haar functie op voortreffelijke wijze uit tezamen met haar medebestuursleden Suzanne Postma-van der Broek (tot 2010) en Els Schijfsma-Smit Sibinga (tot 2013) beiden als International Secretary en Eltje Brill-Meijer als International President.

We werkten heel plezierig samen en troffen elkaar eens per zes weken. Zo reisden Els en ik vele malen gezamenlijk naar Hoorn waar we door Agnes immer zeer gastvrij werden ontvangen tezamen met haar man Bob en hun onafscheidelijke hondje. Het schip waarop Agnes en haar man jarenlang samen voeren hing groot afgebeeld aan de muur. 

In 2014 werd Agnes door de Club Amsterdam benoemd tot erelid voor haar vele verdiensten binnen de Lyceum-organisatie.
Haar talenten kwamen ook terug op het digitale vlak. Internationaal werd met hulp van Marcel uit Wijk bij Duurstede een nieuwe website ontworpen als opvolger van de reeds bestaande. Met z’n drieën reisden we een aantal malen naar deze plaats om onze wensen duidelijk te maken. Agnes zorgde met hulp van Marcel dat de internationale website er puik uitzag.

Agnes werd in haar laatste jaren heel liefdevol omringd door haar familie, ook al woonden enkelen op grote afstand, zoals haar zus Ella in Canada. Zij waren heel belangrijk voor haar. Nicht Annemieke trakteerde haar regelmatig op een heerlijke roomsoes!

Dank Agnes voor je fantastische inzet al die jaren! Lyceum was jouw leven!

Eltje Brill-Meijer (Lyceumclub Groningen)

Leden van de LC’s Groningen, Nijmegen en Amsterdam

kunnen elkaars activiteiten volgen.
Onderaan op de pagina “activiteiten” onder de buttons Activiteiten van LC Amsterdam, Groningen en Nijmegen staan de activiteiten die ook bestemd zijn voor de andere clubs:
Een nieuwe internationale zoom mogelijkheid heeft zich voorgedaan die vast interessant is. Georganiseerd in samenwerking van LC Melbourne in Australië met LC Troyes-Champagne in Frankrijk.

Informatie onder activiteiten, Activiteiten LC Amsterdam

Logies met 15% korting (voor Lyceumclubleden) bij ‘Dutch Masters Amsterdam’ aan de Keizersgracht in Amsterdam

Het historische onderzoek in het kader van het aankomend eeuwfeest van de LC Amsterdam heeft veel bijzondere zaken voor het voetlicht gebracht: alles is erover te lezen in het komende Eeuwfeestboek.

Een grote verrassing is dat er achter de gevels van het pand Keizersgracht 580  in Amsterdam, waar van 1924 tot 1971 het clubgebouw van De Nederlandse Vrouwenclub/Lyceumclub Amsterdam was gevestigd, nu een appartementen hotel, Dutch Masters Amsterdam, is. Dit clubgebouw van voorheen heeft een andere bestemming gekregen, maar wil nog steeds graag gastvrijheid bieden aan leden van een Lyceumclub waar ook ter wereld. De auteurs van het Eeuwfeestboek hebben al een kijkje genomen en de manager van dit hotel biedt logies met 15 % korting (!) aan alle Lyceumclubleden wereldwijd. Zegt het voort, bezoek de website www.dutch-masters.com en vergeet niet bij  boeking mee te delen dat je Lyceumclublid bent.