Leden van de LC’s Groningen, Nijmegen en Amsterdam

kunnen elkaars activiteiten volgen.
Onderaan op de pagina “activiteiten” onder de buttons Activiteiten van LC Amsterdam, Groningen en Nijmegen staan de activiteiten die ook bestemd zijn voor de andere clubs:
Er komt weer een zoomlezing op 20 september, georganiseerd door LC Amsterdam (zie onder activiteiten)!! De lezing wordt opgenomen en zal na een paar dagen gedurende 14 dagen op You Tube staan. Degenen die zich opgeven voor de zoomlezing zullen een email krijgen met de link naar de You Tube.

Logies met 15% korting (voor Lyceumclubleden) bij ‘Dutch Masters Amsterdam’ aan de Keizersgracht in Amsterdam

Het historische onderzoek in het kader van het aankomend eeuwfeest van de LC Amsterdam heeft veel bijzondere zaken voor het voetlicht gebracht: alles is erover te lezen in het komende Eeuwfeestboek.

Een grote verrassing is dat er achter de gevels van het pand Keizersgracht 580  in Amsterdam, waar van 1924 tot 1971 het clubgebouw van De Nederlandse Vrouwenclub/Lyceumclub Amsterdam was gevestigd, nu een appartementen hotel, Dutch Masters Amsterdam, is. Dit clubgebouw van voorheen heeft een andere bestemming gekregen, maar wil nog steeds graag gastvrijheid bieden aan leden van een Lyceumclub waar ook ter wereld. De auteurs van het Eeuwfeestboek hebben al een kijkje genomen en de manager van dit hotel biedt logies met 15 % korting (!) aan alle Lyceumclubleden wereldwijd. Zegt het voort, bezoek de website www.dutch-masters.com en vergeet niet bij  boeking mee te delen dat je Lyceumclublid bent.

Samen (met de LC Nijmegen) naar Santiago de Compostella


In de vorige lockdown-periode heeft LC Nijmegen haar leden voorgesteld om samen naar Santiago de Compostella te lopen.
Zonder het land uit te gaan kon iedereen meedoen vanuit haar eigen huis en buurt. 


Hoe ging het in zijn werk?
Iedere dag liepen clubleden een aantal kilometer in hun eigen omgeving, bijvoorbeeld 2, 4 of 6 kilometer. Het aantal kilometers dat  gelopen is werd twee keer in de week via een groepsapp aan de organiserenden doorgegeven. Alle kilometers werden bij elkaar opgeteld en er werd doorgeven hoe ver men op de tocht gekomen was en door welke plaatsen men gelopen is. De deelnemers hebben 30 dagen over de tocht gedaan!
Onderaan op pagina “activiteiten”  onder Activiteiten van LC Nijmegen kunt u het verslag van deze tocht volgen.