Leden van de LC’s Groningen, Nijmegen en Amsterdam

kunnen elkaars activiteiten volgen.
Onderaan op de pagina “activiteiten” onder de buttons Activiteiten van LC Amsterdam , Groningen en Nijmegen staan de activiteiten die ook bestemd zijn voor de andere clubs.

Samen (met de LC Nijmegen) naar Santiago de Compostella  


In deze tijd van lockdown heeft LC Nijmegen haar leden voorgesteld om samen naar Santiago de Compostella te lopen.
 Zonder het land uit te gaan kon iedereen meedoen vanuit haar eigen huis en buurt. 


Hoe ging het in zijn werk?
Iedere dag liepen clubleden een aantal kilometer in hun eigen omgeving, bijvoorbeeld 2, 4 of 6 kilometer. Het aantal kilometers dat  gelopen is werd twee keer in de week via een groepsapp aan de organiserenden doorgegeven. Alle kilometers werden bij elkaar opgeteld en er werd doorgeven hoe ver men op de tocht gekomen was en door welke plaatsen men gelopen is. De deelnemers hebben 30 dagen over de tocht gedaan!
Onderaan op pagina “activiteiten”  onder Activiteiten van LC Nijmegen kunt u het verslag van deze tocht volgen.    


In memoriam Joyce Young

De Federatie van Nederlandse Vrouwenclubs Lyceumclubs kreeg het verdrietige bericht dat Joyce Young is overleden op 9 januari 2021. Joyce was van 2013 tot 2019 vicepresident namens het zuidelijk halfrond van de Internationale Associatie van Lyceumclubs.

Joyce Young werd in 1940 geboren in Den Haag en bracht een gedeelte van haar jeugd door in Paterswolde bij Groningen. Met haar Ierse echtgenoot verhuisde ze eerst naar Dublin en in 1963 naar West Australië. Met haar man leidde ze een bedrijf dat medische en chirurgische benodigdheden importeerde. Joyce nam het financiële gedeelte voor haar rekening. Voor het bedrijf reisde ze veel naar Europa en Azië.

In 1990 werd Joyce Young lid van de Lyceumclub in Perth, de Karrakatta Club. Daar was ze bestuurlijk actief als penningmeester en president voor ze in 2013 gekozen werd, op het door haar eigen club georganiseerde congres, als vicepresident van de IALC. In het IALC-bestuur had ze een groot aandeel in de voorbereiding van de herziening van de IALC Statuten. Joyce Young bereidde de voorstellen aan de BCI zorgvuldig voor. Toen Dr. Grace Brockington van de universiteit van Bristol een financiële bijdrage vroeg om de film Ballet des Nations, een uitgave van Constance Smedley en haar man uit 1915, mogelijk te maken, zorgde Joyce ervoor dat de uitgangspunten van de Lyceumclubs via de film bekendheid zullen krijgen.

Vanzelfsprekend kwam Joyce naar het congres in Amsterdam en nam ook deel aan het voor en na programma. Leden van de clubs in Amsterdam, Groningen en Nijmegen zullen haar daarvan kennen. Ze was belangstellend naar onze clubs en, omdat ze nog steeds goed Nederlands sprak, verliep dat contact gemakkelijk. Ook persoonlijk was ik op haar gesteld: We ontmoetten elkaar o.a. toen Joyce met haar kleindochter naar Paterswolde kwam.

In de herfst van 2020 werd zij ongeneeslijk ziek. We verliezen in haar iemand die zich met hart en ziel inzette voor de Lyceumclub.

Januari 2021, Janneke Feitsma-Wibbens.