Internationale activiteiten

  • Het Internationaal Congres
    om de drie jaar
  • Culturele Dagen
    jaarlijkse bijeenkomsten tussen twee congressen
  • International Bulletin
    verschijnt twee keer per jaar in april en oktober
  • De Jumelages

Eens in de drie jaar wordt een Internationaal Congres gehouden, telkens in een ander land en met een ander centraal thema, de vrouw betreffende. Er zijn driemaal Internationale Congressen in Nederland georganiseerd, in 1929 (Den Haag), in 1977 en in 2016 in Amsterdam. In de jaren gelegen tussen de congressen worden culturele ontmoetingen georganiseerd, eveneens telkens in een ander land. Veelal onderhouden de clubs contact met een zusterclub in het buitenland. Daarnaast zijn clubleden te allen tijde welkom in de Lyceumclubs in binnen- en buitenland.

Culturele dagen 2021

Lissabon, september of oktober 2021

Na de annulering van de BCI-vergadering en de Culturele Dagen 2020 in Lissabon tengevolge van de COVID-19-pandemie heeft de BCI-vergadering op 22 en 23 oktober digitaal plaatsgevonden.

De Culturele Dagen worden weer uitgesteld!

Begin maart 2021 volgt opnieuw een BCI-Zoom-vergadering, waar wordt besloten of de Culturele Dagen volgend jaar in september of in oktober in Lissabon door kunnen gaan.

The National Tile Museum – Cloister D. João III

The National Tile Museum is located in the former Madre de Deus Convent, founded by Queen D. Leonor in 1509. The museum’s collection is one of the largest in the world, and features decorative tiles (or “azulejos”) from  the second half of the 15th century to the present day. Highlight for a panel representing a panoramic view of Lisbon before the 1755 earthquake, 25m long and with 1.300 tiles.

Happy New Year! We hope that we will be allowed the chance to meet at the Cultural Days in Lisbon.
Best regards, Theresa Matos

Congres 24-29 mei 2022 in Rabat, Marokko

Jumelages

Jumelages

Tussen internationale clubs onderling bestaan vriendschapsbanden, de zogeheten jumelages. Lyceumclub Amsterdam heeft sinds begin jaren 1990 een jumelage met de club in Bretagne, gevestigd in Plerin. Lyceumclub Groningen heeft jarenlang een jumelage met Aken gehad. Helaas is deze club in 2019 opgeheven. Sinds 2012 heeft lyceumclub Nijmegen een jumelage met Frankfurt Rhein-Main.