Internationale activiteiten

  • Het Internationaal Congres
    om de drie jaar
  • Culturele Dagen
    jaarlijkse bijeenkomsten tussen twee congressen
  • International Bulletin
    verschijnt twee keer per jaar in april en oktober
  • De Jumelages

Eens in de drie jaar wordt een Internationaal Congres gehouden, telkens in een ander land en met een ander centraal thema, de vrouw betreffende. Er zijn driemaal Internationale Congressen in Nederland georganiseerd, in 1929 (Den Haag), in 1977 en in 2016 in Amsterdam. In de jaren gelegen tussen de congressen worden culturele ontmoetingen georganiseerd, eveneens telkens in een ander land. Veelal onderhouden de clubs contact met een zusterclub in het buitenland. Daarnaast zijn clubleden te allen tijde welkom in de Lyceumclubs in binnen- en buitenland.

Culturele dagen 2021

De Culturele dagen die in september of oktober 2021 in Lissabon gehouden zouden worden zijn geannuleerd!!

Helaas heeft de Lyceumclub Lissabon de zware beslissing moeten nemen om de Culturele Dagen 2021 te cancelen. Door de Corona is het niet mogelijk afspraken te maken met hotels, musea enz voor die tijd. De betaalde inschrijfgelden zullen worden teruggestort.

De BCI-zoomvergadering zal 27 en 28 september 2021 plaatsvinden.

Congres 24-29 mei 2022 in Rabat, Marokko

Jumelages

Jumelages

Tussen internationale clubs onderling bestaan vriendschapsbanden, de zogeheten jumelages. Lyceumclub Amsterdam heeft sinds begin jaren 1990 een jumelage met de club in Bretagne Nord, gevestigd in Plerin. Lyceumclub Groningen heeft jarenlang een jumelage met Aken gehad. Helaas is deze club in 2019 opgeheven. Sinds 2012 heeft lyceumclub Nijmegen een jumelage met Frankfurt Rhein-Main.